Privacy Policy
 

ENGLISH VERSION

 

Personal Data Protection (PDP) Notice


Thank you for your support to Villamas Group of Companies (“Companies”) and our many projects. In view of the coming into force of the Personal Data Protection Act 2010 (“Act”), we wish to assure you that we respect your privacy and are committed to observing and safeguarding the confidentiality of your personal data.


1. The Nature of Your Personal Data That We Collect and Have Collected

1.1 This includes your name, identification card number, address, telephone number, e-mail address and/ or such other information identifiable to you (“Personal Data”) required for the purposes below.

 

2. Purposes of Collecting and Processing Your Personal Data

2.1 The Purposes include a) for all such matters relating to the Companies’ business activities and operations; b) for compliance under governing laws, governmental regulations, financing requirements and/or legal processes; c) for administrative purposes; and d) for promotional and/or marketing activities/research (where applicable).

2.2 By virtue of you having provided us with your Personal Data you are deemed to have consented to our collection, retention and/or processing of your Personal Data for the above purposes.

 

3. Are You Obliged to Provide Your Personal Data

3.1 The provision and processing of your Personal Data for the purposes in Paragraph 2.1(a) - (c) are mandatory while Paragraph 2.1 (d) is optional. Your refusal to provide or limiting our processing of your Personal Data will result in us not being able to carry out the respective purposes. In relation to Paragraph 2.1 (d), you may withdraw your consent to us by notifying us as described in Paragraph 6 below.

 

4. To Whom Your Personal Data Will Be Disclosed To

4.1 Disclosure will only be made to relevant governmental authorities, utilities companies, financial institutions, solicitors and any other third party service providers in connection with the operation of Companies’ businesses (where applicable).

 

5. Accuracy of Personal Data and Your Access and Correction of Personal Data

5.1 The Personal Data collected by us is deemed to be accurate until and unless you notify us otherwise.

5.2 You may, to the extent permitted under the Act, request for access and/or any reasoned correction subject to a reasonable administration fee to be imposed at our absolute discretion, and on terms and conditions which we may prescribe from time to time.

 

6. Enquiries and Notifications

6.1 Please direct your communication by post to the following address:

The Personal Data Protection Officer, B-2-6 Plaza TTDI, Jalan Wan Kadir 3, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur

 

7 Amendments

7.1 This Notice may be amended/revised from time to time and unless otherwise provided, shall take effect immediately upon posting. Such amendments shall be placed on the Companies’ website.


Thank you.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALAY VERSION

 

Notis Perlindungan Data Peribadi (PDP)


Terima kasih atas sokongan pada Kumpulan Syarikat-Syarikat Villamas (“Syarikat-Syarikat”) dan projek-projek kami. Kami memandang serius data peribadi dan privasi anda. Notis ini dikeluarkan selaras dengan keperluan-keperluan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”)


1. Jenis Data Peribadi Anda Yang Kami Kumpul dan Telah Kumpul

1.1 Ini termasuk nama, nombor kad pengenalan, alamat, nombor telefon, alamat e-mel anda dan/atau apa-apa maklumat lain yang boleh dikenal pasti merujuk kepada anda (“Data Peribadi”) yang diperlukan untuk tujuan-tujuan di bawah.

 

2. Tujuan-tujuan Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi Anda

2.1Tujuan-tujuan kami termasuk a) untuk semua perkara yang berkaitan dengan aktiviti perniagaan dan operasi Syarikat-Syarikat; b) untuk pematuhan di bawah undang-undang, peraturan-peraturan kerajaan, keperluan Bank dan/atau proses-proses undang-undang; c) untuk pentadbiran; dan d) untuk promosi dan/atau aktiviti pemasaran/penyelidikan (yang mana berkenaan).

2.2 Tindakan anda dengan memberikan kami Data Peribadi anda, anda dianggap telah bersetuju dengan pengumpulan, penyimpanan dan/atau pemprosesan Data Peribadi anda oleh kami untuk tujuan-tujuan di atas.

 

3. Adakan Anda Diwajibkan Untuk Memberi Data Peribadi Anda

3.1 Pemberian dan pemprosesan Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan di bawah Perengan-perengan 2.1 (a) – (c) adalah wajib manakala untuk Perengan 2.1 (d) adalah secara sukarela. Keengganan anda untuk memberi atau menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda akan meyebabkan kami tidak dapat menjalankan tujuan-tujuan yang berkaitan. Berhubung dengan Perengan 2.1 (d) di atas, anda boleh menarik balik kebenaran anda kepada kami atau menghadkan pemprosesan kami dengan memaklumkan kami seperti dinyatakan dalam Perengan 6 di bawah.

 

4. Kepada Siapa Data Peribadi Anda Akan Dikemukakan

4.1 Pendedahan hanya akan dibuat kepada pihak berkuasa kerajaan yang berkaitan, syarikat-syarikat utiliti, pihak bank, pihak peguam dan/ atau pembekal perkhidmatan berhubung operasi perniagaan Syarikat-Syarikat (yang mana berkenaan).



5. Ketepatan Data Peribadi dan Akses Anda dan Pembetulan Data Peribadi

5.1 Data Peribadi yang dikumpul oleh kami adalah dianggap tepat sehingga dan melainkan jika anda memaklumkan kami sebaliknya.

5.2 Anda boleh, setakat yang dibenarkan di bawah Akta, meminta untuk akses dan/atau sebarang pembetulan munasabah, tertakluk kepada bayaran pentadbiran munasabah untuk dikenakan atas budi bicara mutlak kami, dan atas terma-terma dan syarat-syarat yang kami mungkin tetapkan dari semasa ke semasa.

 

6. Pertanyaan dan Pemberitahuan

6.1 Sila ajukan komunikasi anda melalui pos kepada:


Pengawai Perlindungan Data Peribadi, B-2-6 Plaza TTDI, Jalan Wan Kadir 3, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur.

 

7 Pindaan

7.1 Notis ini boleh dipinda/disemak semula dari semasa ke semasa, dan kecuali diperuntukkan sebaliknya, adalah berkuat kuasa serta-merta apabila dikeluarkan. Sebarang pindaan akan diletakkan di laman sesawang Syarikat-Syarikat.

 


Terima kasih.